Vabilo na tradicionalni piknik PDF natisni E-pošta

Vabimo vas na tradicionalni piknik, ki bo v soboto 20. 10. 2012 v Gerlincih pri Jožici Grah. Zberemo se med 11. in 12. uro.

Veselimo se srečanja z vami.

Predsednica društva Sožitje Murska Sobota:

Marija Bačič

 
Regijske igre Specialne olimpiade Slovenije - Ptuj PDF natisni E-pošta

Regijskih iger sta se udeležila tudi dva naša športnika in sicer Danilo Gyorek in Damjan Ošlaj.  Tekmovala sta v disciplini »elementi nogometa« in dosegla lepe rezultate.  Danilo zlato medaljo, Damjan pa srebrno. 

Čestitamo!

sos_ptuj_2012_soz_001

 
Pohod Goričko - Serdica PDF natisni E-pošta

Društvo je organiziralo  izlet s pohodom po  Goričkem.  Ogledali smo čebelji grad v Serdici in lastnik g. Herman Kisilak nam je nadvse zanimivo predstavil čebele ,njihovo delo in vrste medu.

pohod018

Naše druženje je bilo pri prijazni družini Bagar, ki nas je zelo lepo sprejela in pogostila. Pozdravit nas je prišel tudi župan občine Rogašovci g. Edvard Mihalič in z velikim pladnjem prekmurske gibanice tudi direktorica VDC Murska Sobota ga. Angela Lang. Sprehodili smo se do najvišjega vrha » Središki breg«.
Povabili smo tudi prijatelje bivalne skupnosti Želva iz Černelavec in skupaj  preživeli zelo lep dan.

 
Vikend seminar društva Sožitje Murska Sobota PDF natisni E-pošta

Društvo Sožitje Murska Sobota je v času od 13.-15. aprila za svoje člane organiziralo vikend seminar v Biotermah Mala Nedelja. Seminarja se je udeležilo 47 oseb.
Zbrali smo se v petek ob  deveti uri in se odpeljali proti Veržeju. Tu nas je počakal naš Mihec, ki nas je pospremil v DUO  center -Center domače in umetnostne obrti,kjer smo si ogledali izvirne-umetno izdelane izdelke  domače obrti in ročnih del.

CIMG2607

 

Več ...
 
Vabilo na pohod - Goričko PDF natisni E-pošta

Vabilo na pohod na Goričko, ki bo dne 4. 5. 2012. Odhod z avtobusom ob 14:30 izpred OŠ IV Murska Sobota.

Pohod bo potekal od Serdice do Čebeljega gradu z obiskom pri Bagarovih.

Vljudno vabljeni.

 
Aktivnosti in dejavnosti PDF natisni E-pošta

V našem društvu smo dejavni na različnih področjih, tako na lokalni, kakor tudi na nacionalni ravni. Družinam nudimo kvalitetne programe izobraževanj in druženj. Za vsako družino poskušamo z osebnim pristopom najti najugodnejšo obliko programa v katerem se dobro počutijo in si pridobijo čim več potrebnega znanja za vzgojo in vodenje svojega otroka.

 

VKLJUČEVANJE PROSTOVOLJCEV IN PROSTOVOLJK V DELO

V društvo se vključujejo prostovoljci, ki pomagajo pri spremljanju naših oseb na razna srečanja, na plavanje in na seminarje. Prostovoljno delo je delo v korist drugih in skupnosti in zanj ne pričakujemo materialne nagrade. Za prostovoljno delo se vsak odloči sam. Po prijavi v društvu mora prostovoljec opraviti seminar, ki ga organizira Zveza Sožitje. Prostovoljec mora biti star najmanj 18 let, pozitivno naravnan in z  občutkom za delo z osebami z motnjami v duševnem razvoju.
Prostovoljcem nudimo brezplačno uvodno izobraževanje, potrdilo o opravljenem prostovoljnem delu in povrnitev potnih stroškov.
 
Kdo smo? PDF natisni E-pošta

Društvo Sožitje Murska Sobota je nestrankarska, nepridobitna in prostovoljna društvena organizacija s socialno-človekoljubnimi cilji in organizacija za napredek skupne in posamične skrbi za osebe z motnjami v duševnem razvoju, njihove starše in člane družin. Delujemo na območju Upravne enote Murska Sobota in se povezujemo v Zvezo Sožitje .

Združeni smo v veliko družino SOŽITJE, ki pomeni harmonično sobivanje različnih, skladne medsebojne odnose in strpen odnos naše demokratične družbe do drugačnih.

Vsi starši se veselimo rojstva svojega otroka in ob spoznanju, da se nam je rodil otrok, ki je drugačen se nam podrejo sanje. Porajajo se različni občutki, občutki strahu, obupa, jeze in nemoči. Mladi starši niso pripravljeni na novo, čisto tuje področje dela z otrokom, ki ima drugačne potrebe.   Ne znajo in ne zmorejo razumeti zakaj prav oni in njihove sanje se spremenijo v moro. Obupani iščejo odgovore, pomoč in želijo spremeniti stanje svojega otroka.

Vse starše , ki imate otroka s posebnimi potrebami vabimo, da nas obiščete in skupaj bomo odpirali vrata do najboljše oskrbe in pomoči vašemu otroku.

Radi pravimo,da je naše društvo bogato, bogato je z ljudmi , ki se vanj združujejo, bogato s programi in bogato s tem,da se imamo preprosto radi. Veliko nas je in vsak je dobrodošel in vsakega z veseljem sprejmemo. 
« ZačetekPrejšnja123456NaslednjaKonec »

Stran 6 od 6