Dobrodelni dogodek - Trg kulture Murska Sobota PDF natisni E-pošta

Zavod Korak naprej Murska Sobota je v soboto, 31.8.2013 na Trgu kulture, organiziral dobrodelno akcijo za mlade in socialno ogrožene družine  ter njihove otroke. Akcije se je udeležilo tudi naše društvo. V sklopu akcije smo podarjali otroško opremo in oblačila, ter druge predmete .


 
4. FESTIVAL PREKMURSKE GIBANICE IN PREKMURSKE ŠUNKE PDF natisni E-pošta

V Moravskih Toplicah je, 15.6.2013 bil že 4. festival prekmurske šunke in prekmurske gibanice. Kljub zelo vročemu sobotnemu popoldnevu , se je zbralo veliko število ljudi z vseh krajev Slovenije. Šunkarna Kodila je podarila pravo domačo šunko tistemu, ki je uganil težo šunke. Vsak , ki je poskusil ugotoviti težo je prostovoljno prispeval kakšen evro. Na koncu se je nabralo kar nekaj evrov.

Različna podjetja, kmečki turizmi, posamezniki od blizu in daleč so se pomerili v pripravi prekmurske gibanice. Te gibanice smo potem po določeni ceni prodajali. Ves izkupiček od prodanih gibanic je bil namenjen našemu društvu.

Festivala so se udeležili tudi člani našega društva in preživeli smo lep , vroč popoldan. 
Vikend seminar v Ankaran PDF natisni E-pošta

Naše  društvo je organiziralo in izpeljalo zelo kvaliteten konec tedenski izobraževalni seminar za naše družine na morju v Ankaranu. Namestitev je bila odlična in osebje nadvse prijazno.

Prisotnih nas je bilo 46 članov. Nameščeni smo bili v lepo urejenih hišicah. Predavanje in prehrana pa je bila v hotelu Convent.

Izobraževalni del je bil odlično izbran , saj smo imeli strokovne predavatelje. Direktorica Zveze Sožitja ga. Mateja de Reya nas je seznanila z novosti zakonodaje, veliko pa nam je povedala o težavah starajočih oseb in staršev.  Posebej zanimivo je bilo, ker je  vsebino povezala s svojo družino.

Odlična predavateljica in strokovnjakinja dr. Vali  Glavič Tretnjak, spec klinične psihologije –nevropsihologinja ,  je zelo strokovno in razumljivo izvedla predavanje o epilepsiji in o življenju družine z otrokom s tovrstnimi težavami. Po predavanju  se je posvetila  še individualnim razgovorom s starši.

Ga. Zarja je vsem udeležencem predstavila knjigo ,  uspešne psihologinja ga. Anke Pori »Tiha  žalostna sreča«, ki vsebuje veliko praktičnih napotkov za vzgojo in vodenje naših otrok. Ogledali smo si tudi Akvarij v Piranu in mesto Koper.

Veliko smo se kopali , sprehajali in uživali ob morju v lepem vremenu. Večeri druženja , ki so jih pripravile naše spremljevalke Andreja,Lili, Renata in Zarja so bili nadvse zanimivi, pestri in nepozabni. . Druženje je bilo tako kot vedno, lepo in koristno.

 

 
OBČNI ZBOR DRUŠTVA SOŽITJE PDF natisni E-pošta

V ponedeljek, 25.3.2013 smo imeli volilni občni zbor v hotelu Diana. Gospa Martina Horvat- Kuzma iz CSD Murska Sobota nam je predavala o socialno varstvenih pravicah in pravicah  pomoči na domu.  Izvolili smo novo vodstvo društva Sožitje. Predsednica društva je še naprej gospa Marija Bačič.

 
PRIHOD BOŽIČKA PDF natisni E-pošta

V torek, 12.12.2012 smo imeli rajanje z božičkom. Kot vsako leto, se je rajanja udeležilo zelo veliko število naših članov . Program so popestrili varovanci iz VDC Murska Sobota, ki so nas razveselili s predstavo . Ob dobri jedači in sladkih dobrotah smo se tudi urno zavrteli ob živi glasbi.

 
IZLET ČRNA NA KOROŠKEM PDF natisni E-pošta

V soboto ,27.10.2012 smo se člani društva Sožitje odpeljali na izlet v Črno na Koroškem. Ogledali smo si Center za usposabljanje, se ustavili na dobrem kosilu. Kljub zelo deževnemu dnevu, smo skupaj preživeli prijeten dan.

 
TRADICIONALNI KOSTANJEV PIKNIK PRI JOŽICI PDF natisni E-pošta

V soboto, 20.10.2012 smo se v prečudovitem sončnem vremenu zbrali pri Jožici v Gerlincih na kostanjevem pikniku. Zbralo se je veliko naših članov. Priredili smo igre v katerih so tekmovali starši in otroci.  Seveda  tudi glasba ni manjkala.


 
Vabilo na občni zbor članov Društva Sožitje - društva za pomoč osebam v duševnem razvoju Murska Sobota PDF natisni E-pošta

Vabilo

Vabim vas na redni letni in volilni programski in občni  zbor Društva Sožitje- društva za pomoč osebam z motnjami v duševnem razvoju  MURSKA SOBOTA, v  ponedeljek dne 25. 3. 2012 ob 14.30 uri v hotelu Diana Murska Sobota.

Prenos dokumenta: Vabilo na občni zbor

 
« ZačetekPrejšnja123456NaslednjaKonec »

Stran 5 od 6