Vikend seminar društva Sožitje Murska Sobota PDF natisni E-pošta

Društvo Sožitje Murska Sobota je v času od 13.-15. aprila za svoje člane organiziralo vikend seminar v Biotermah Mala Nedelja. Seminarja se je udeležilo 47 oseb.
Zbrali smo se v petek ob  deveti uri in se odpeljali proti Veržeju. Tu nas je počakal naš Mihec, ki nas je pospremil v DUO  center -Center domače in umetnostne obrti,kjer smo si ogledali izvirne-umetno izdelane izdelke  domače obrti in ročnih del.

CIMG2607

 

Nato smo si ogledali razstavo o Slavku Ostercu, enemu najpomembnejših slovenskih skladateljev,ki je bil rojen v Veržeju. Ogledali smo si tudi cerkev , kjer nas je sprejel prijazen župnik in v župnišču smo opravili tudi malico.  Pot  smo nadaljevali do Ključarovec znane družine  Slavičevih, ki se ukvarjajo med drugim tudi z rejo kasaških konj in z njim na dirkah, tako pri nas ,kot po svetu dosegajo vrhunske rezultate.
V hotel Bioterme smo prispeli ob 13. uri, kje nas je pričakalo prijazno osebje z dobrodošlico in nagovorom g. Babiča.
Po namestitvi v prelepih sobah, smo si ogledali okolico in  že ob 16. uri poslušali  predavanje o zakonodaji,ki ga je nadvse zanimivo in pestro podala naša direktorice Zveze  Sožitje Mateja. Otroci in mladostniki pa so v tem času s spremljevalkami  raziskovali okolico hotela in se rekreirali na igrišču.
Po dobri večerji smo imeli  spoznavno-družabno srečanje,ki so ga pripravile naše spremljevalke.
V soboto že ob 9. je za starše predavala znana psihologinja ga. Anka Pori z zelo zanimivo in uporabno vsebino » Osamosvajanje naših otrok«. Starši so bili dobri in aktivni poslušalci in se ves čas o vsebini pogovarjali. Mladi pa so skupaj z varuhinjami ustvarjali v delavnicah in nas s svojimi izdelki razveselili.
Popoldan smo se vsi srečali v bazenu, kjer je Manica –učiteljica za tečaj plavanja po metodi Halliwick praktično izvedla vaje v vodi. Po tej predstavitvi so se starši lažje odločili ,da  svoje otroke dajo na tečaj.
Zadnji večer je bil nadvse zanimiv,saj so nam že v hotelu pripravili presenečenje z nastopom moške pevske skupine. Mi smo pa to izkoristili in Jožici, ki je pred kratkim praznovala Abrahama skupaj zapeli in čestitali.
Vsem našim udeležencem smo pripravili zelo zanimiv zadnji večer z različnimi družabnimi igricami in z nastopom naših mlajših članov. Sodelovali smo vsi, se veselili in se veliko smejali. Ostal je tudi čas za razgovore,ki se ob takih priložnostih zavlečejo pozno v noč. Je pa zelo koristno in na vse deluje tudi terapevtsko. 
V nedeljo dopoldan smo izkoristili še za kopanje ali za sprehode. Pred kosilom smo opravili še evalvacijo našega seminarja.  Vsi so se izrazili pohvalno. Zadovoljstvo je bilo popolno ,tako z namestitvijo,hrano, s predavanji in tudi z nami spremljevalci.
Tudi mi ocenjujemo ,da je seminar uspel,da smo se naučili spet nekaj novega in si napolnili baterije do naslednjega vikend seminarja.


Marija Bačič,koordinatorka programa